Milieu & Duurzaamheid

Milieu

Zink is een van de meest betrouwbare metalen wat al eeuwenlang gebruikt wordt in de (ver)bouw). Denk hierbij aan zinken dakgoten, regenwaterafvoerbuizen en dak- en gevelbekleding. Met een levensduur van 75+ jaar is zink niet alleen een esthetische keuze maar tegenwoordig ook een duurzame keuze. Naast een lange levensduur wordt ruim 95% na gebruik weer ingezameld en gerecycled. Het beantwoord hiermee de circulaire economie. Er zijn dan ook maar weinig bouwmaterialen waarvan de totale milieubalans zo positief is als voor zink.

Zink is niet alleen gelieft vanwege zijn unieke uitstraling, het metaal is ook nog eens zeer functioneel: Het zorgt dat het regenwater op een betrouwbare manier wordt afgevoerd. Lekkages kunnen grote ongemakken en schades veroorzaken dus dit is zeker niet iets geheel onbelangrijks.

Duurzaamheid

Zink is een krachtig element dat van nature voorkomt in het milieu, denk hierbij aan gesteenten, bodem en water. Het past daarom ook perfect in een duurzame samenleving. Daarnaast speelt zink ook een zeer belangrijke rol in de biologische processen van mens, dier en plant.

Betrouwbaar, lange levensduur en recyclebaar zijn 3 belangrijke eigenschappen dat zink heeft. Daarnaast is het onderhoudsvrij en zorgt voor een probleemloze afwatering van het hemelwater.