Środowisko i zrównoważony rozwó

Milieu

Zink is een van de meest betrouwbare metalen dat al eeuwenlang gebruikt wordt als bouwmateriaal. Denk hierbij aan zinken dakgoten, HWA-systemen, dakbedekkingen en gevelbekledingen. Met een levensduur van 75+ jaar is zink niet alleen een esthetische keuze maar tegenwoordig ook een duurzame keuze. Naast een lange levensduur wordt ruim 95% na gebruik weer ingezameld en gerecycled. Het beantwoordt hiermee de circulaire economie. Er zijn dan ook maar weinig bouwmaterialen waarvan de totale milieubalans zo positief is als voor zink.

Zink is niet alleen gelieft vanwege zijn unieke uitstraling, het metaal is ook nog eens zeer functioneel: Het zorgt dat het regenwater op een betrouwbare manier wordt afgevoerd. Zo worden lekkages voorkomen die tot grote ongemakken en schades kunnen leiden.

Duurzaamheid

Zink is een krachtig element dat van nature voorkomt in het milieu, denk hierbij aan gesteenten, bodem en water. Het past daarom ook perfect in een duurzame samenleving. Daarnaast speelt zink ook een zeer belangrijke rol in de biologische processen van mens, dier en plant.

Betrouwbaar, een lange levensduur en recyclebaar zijn 3 belangrijke eigenschappen van zink. Daarnaast is het zink onderhoudsvrij, waardoor geen extra investeringen nodig zijn.